Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oelegem

Snel online energie vergelijken in Oelegem? Geholpen door de Energiehunter tref je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Oelegem de laagste prijs biedt. Tevens tref je via de energievergelijker handige informatie over zaken als energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ranst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oelegem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oelegem. Dit loopt van Engie tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oelegem is die past bij jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Oelegem, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de Energiehunter vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oelegem

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Oelegem betreft Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ranst is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Oelegem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ranst
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 27,80%
 • Postcode: 2520
 • Mazout verbruik: 1670 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-oelegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Oelegem ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 + 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In de regel kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal je details m.b.t. soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oelegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oelegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €295 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oelegem. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Oelegem. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oelegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Oelegem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Oelegem

Een groot deel van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Oelegem. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Oelegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Ranst zijn er steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2520. In deze plaats kan je vaak extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus.