Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koningshooikt

Snel online energie vergelijken in Koningshooikt? Met behulp van onze website vind je supersnel alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Koningshooikt de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je via de energievergelijker praktische info over items zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lier
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Koningshooikt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Koningshooikt. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koningshooikt voor jou is? Voer vlug jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Koningshooikt, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdek jij verrassend eenvoudig een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Koningshooikt

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Koningshooikt betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lier valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Koningshooikt

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lier
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel groen: 27,50%
 • Centrale postcode: 2500
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1640 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-koningshooikt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Koningshooikt is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van elk contract tref jij info zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Koningshooikt, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Koningshooikt


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €325 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Koningshooikt. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Koningshooikt. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt jouw gekozen leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Ecopower. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Koningshooikt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Koningshooikt en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Koningshooikt

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Koningshooikt. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Koningshooikt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Lier kennen we diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2500. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus.