Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tielen

Direct energie vergelijken in Tielen? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle erkende maatschappijen als o.a. Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Tielen voor jou de beste prijs heeft. Ook check je via de Energiehunter waardevolle info over onderwerpen als o.a. energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kasterlee
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Tielen?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Tielen. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tielen is op dit moment? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Tielen, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de tool checkt men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tielen

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tielen betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kasterlee is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Tielen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kasterlee
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 27,30%
 • Centrale postcode: 2460
 • Mazout consumptie: 1620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-tielen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Tielen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 & 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk contract zie je details zoals type stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tielen, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. O.a. www.essent.be en ook www.ebem.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Tielen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €315 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Tielen. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tielen. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Luminus, Lampiris en ook Energy People. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tielen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tielen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Tielen

Het gros van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Tielen. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Tielen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Kasterlee zijn er steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2460. In deze buurt kan je soms extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco.