Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lichtaart

Meteen energie vergelijken in Lichtaart? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je probleemloos alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lichtaart de laagste prijs hanteert. Voorts lees je op deze website praktische informatie over items zoals onderwerpenen duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kasterlee
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lichtaart?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Lichtaart. Van Lampirus tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lichtaart is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lichtaart, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lichtaart

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Lichtaart is Pbe Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kasterlee is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Lichtaart

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kasterlee
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 27,20%
 • Postcodegebied: 2460
 • Mazout consumptie: 1610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-lichtaart

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Lichtaart ligt dit gemiddeld op 1530 m3 plus 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Van ieder abonnement check jij gegevens als soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Lichtaart, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.eni.com. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lichtaart


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Lichtaart. In dat geval bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lichtaart. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris en Antargaz. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lichtaart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lichtaart en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lichtaart

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Lichtaart. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Lichtaart vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Kasterlee kennen we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2460. In deze regio kan je wellicht relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent.