Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Varendonk

Direct energie vergelijken in Varendonk? Met behulp van de energievergelijker ontdek je probleemloos alle erkende aanbieders zoals Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Varendonk de laagste prijs hanteert. Voorts lees je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken als maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Laakdal
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Varendonk?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Varendonk. Van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Varendonk is op dit moment? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Varendonk, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Varendonk

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Varendonk betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Laakdal wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Varendonk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Laakdal
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel groen: 27,00%
 • Hoofdpostcode: 2431
 • Mazout verbruik: 1590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-varendonk

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Varendonk is dat gemiddeld 1520 m3 en 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen check jij data aangaande type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Varendonk, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be + www.belpower.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Varendonk


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €340 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Varendonk. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Varendonk. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Aspiravi. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Varendonk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Varendonk en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Varendonk

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Varendonk. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Varendonk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Laakdal bestaan er tegenwoordig allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2431. In de regio kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz prijzen mei 2024.