Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vorst

Direct energie vergelijken in Vorst? Middels energiehunter.be vergelijk je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Eneco & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Vorst voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via onze vergelijker waardevolle info over onderwerpen als bijvoorbeeld tarieven en zakelijke energie. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Laakdal
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vorst?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Vorst. Van Essent tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vorst is op dit moment? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Vorst, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels filters in de energievergelijker bekijk je simpel en snel een abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Vorst

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vorst heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Laakdal wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Vorst

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Laakdal
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 26,90%
 • Postcodegebied: 2430
 • Verbruik stookolie: 1580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-vorst

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Vorst ligt dit gemiddeld op 1515 m3 + 3505 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder pakket zoek je details als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Vorst, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Vorst


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €275 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vorst. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vorst. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare partij. Onder andere OCTA+, Essent of Ecopower. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vorst vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vorst en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Vorst

Tal van leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Vorst. Op dit front zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Vorst vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Laakdal bestaan er tegenwoordig allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2430. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo prijzen mei 2024.