Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlimmeren

Snel energie vergelijken in Vlimmeren? Geholpen door deze website tref je overzichtelijk alle grote maatschappijen als Luminus en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Vlimmeren de beste deal heeft! Ook check je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beerse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vlimmeren?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vlimmeren. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlimmeren is? Voer direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vlimmeren, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in onze vergelijker vinden jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vlimmeren

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vlimmeren betreft Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Beerse wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Vlimmeren

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Beerse
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 26,30%
 • Postcodegebied: 2340
 • Mazout: 1520 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-vlimmeren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Vlimmeren ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle contracten lees jij info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vlimmeren, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Vlimmeren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vlimmeren. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Vlimmeren. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of Energie 2030. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vlimmeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vlimmeren en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vlimmeren

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Vlimmeren. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Vlimmeren vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Beerse bestaan er diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2340. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus prijzen april 2024.