Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wechelderzande

Eenvoudig energie vergelijken in Wechelderzande? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers als OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wechelderzande de laagste prijs biedt. Verder verzamel je op deze pagina uitgebreide info over topics als bijv. tarieven en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lille
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wechelderzande?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wechelderzande. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 tellen we ruim 20 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wechelderzande is? Geef direct jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze energie vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wechelderzande, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in onze vergelijker checkt men simpel en snel een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wechelderzande

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Wechelderzande is Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lille valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Wechelderzande

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lille
 • Populaire CV: Watts
 • Groene energie: 25,70%
 • Hoofdpostcode: 2275
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-wechelderzande

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Wechelderzande is dat gemiddeld 1455 m3 en 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement check je voorwaarden m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wechelderzande, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wechelderzande


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €270 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wechelderzande. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wechelderzande. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wechelderzande vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wechelderzande en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wechelderzande

Een groot deel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Wechelderzande. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Wechelderzande vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Lille kennen we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2275. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo prijzen.