Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pulle

Snel online energie vergelijken in Pulle? Met behulp van energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Pulle het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij bekijk je op onze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. tarieven van energie * gas en de slimme meter. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zandhoven
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Pulle?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pulle. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Iverlek. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pulle voor jou is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Pulle, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pulle

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Pulle betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Zandhoven wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Pulle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zandhoven
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 25,10%
 • Postcodegebied: 2243
 • Gem. mazout: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-pulle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Pulle gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij details over herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pulle, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pulle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €390 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Pulle. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Pulle. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE of Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Pulle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Pulle en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Pulle

Bijna alle energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Pulle. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Pulle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Zandhoven onderscheiden we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2243. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus prijzen.