Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pulderbos

Op je gemak energie vergelijken in Pulderbos? Aan de hand van onze website tref je probleemloos alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Pulderbos prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op onze website uitgebreide info over zaken als energieaansluitingen en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zandhoven
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pulderbos?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pulderbos. Van Lampirus tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het net van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pulderbos is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Pulderbos, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker checken jullie probleemloos een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Pulderbos

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Pulderbos heet Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zandhoven valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Pulderbos

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zandhoven
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 25,00%
 • Hoofdpostcode: 2242
 • Verbruik Mazout: 2900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-pulderbos

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Pulderbos ligt dit gemiddeld op 1420 m3 plus 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk abonnement zoek jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Pulderbos, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Pulderbos


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €360 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Pulderbos. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Pulderbos. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent of Watz. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Pulderbos vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pulderbos en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pulderbos

Veel leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Pulderbos. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Pulderbos vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Zandhoven bestaan er vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2242. In deze woonplaats kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen.