Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schriek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Schriek? Door gebruik te maken van onze website ontdek je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijv. Watz en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Schriek de laagste prijs biedt. Ook tref je op deze website handige informatie over items als o.a. leveranciers en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Schriek?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Schriek. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schriek is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Schriek, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in onze vergelijker achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schriek

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Schriek heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Schriek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene energie: 24,40%
 • Centrale postcode: 2223
 • Verbruik Mazout: 2840 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-schriek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Schriek is dat gemiddeld 1595 m3 en nog eens 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement bekijk jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Schriek, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Schriek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €295 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schriek. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Schriek. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Schriek vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schriek en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schriek

Veel organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Schriek. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Schriek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Heist-Op-Den-Berg zijn er vele acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2223. In deze buurt kan je soms extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Elegant duurzame energie.