Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noorderwijk

Direct energie vergelijken in Noorderwijk? Geholpen door energiehunter.be tref je snel en simpel alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Noorderwijk de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via onze vergelijker handige informatie over items als o.a. de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herentals
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Noorderwijk?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Noorderwijk. Dat loopt uiteen van Antargaz tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noorderwijk is die past bij jouw verbruik? Geef direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Noorderwijk, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker detecteer je eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Noorderwijk

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Noorderwijk is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herentals valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Noorderwijk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herentals
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel groen: 23,90%
 • Postcodegebied: 2200
 • Gem. mazout: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-noorderwijk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Noorderwijk is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 en 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract zoek jij details m.b.t. type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Noorderwijk, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.luminus.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Noorderwijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €290 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Noorderwijk. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Noorderwijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de betreffende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Noorderwijk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Noorderwijk en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Noorderwijk

Veel aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Noorderwijk. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Noorderwijk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Herentals zien we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2200. In de regio kan je soms vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus duurzame energie.