Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borgerhout

Snel energie vergelijken in Borgerhout? Aan de hand van onze website ontdek je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als o.a. OCTA+ en Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Borgerhout de beste deal heeft! Voorts tref je op deze pagina bruikbare info over zaken als overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Borgerhout?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Borgerhout. Dat loopt van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borgerhout is in april 2024? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Borgerhout, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Borgerhout

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Borgerhout betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Antwerpen is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Borgerhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populair merk: Remeha
 • Groene energie: 23,50%
 • Centrale postcode: 2140
 • Mazout consumptie: 2750 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-borgerhout

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Borgerhout is dat gemiddeld 1550 m3 en 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk contract lees je gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Borgerhout, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Borgerhout


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Borgerhout. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Borgerhout. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Poweo. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Borgerhout vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Borgerhout en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Borgerhout

Tal van organisaties bieden onderwijl groene stroom in Borgerhout. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Borgerhout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Antwerpen bestaan er tegenwoordig vele acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2140. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie duurzame energie.