Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zandvliet

Direct energie vergelijken in Zandvliet? Aan de hand van deze website ontdek je eenvoudig alle erkende bedrijven zoals Essent & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zandvliet de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen als bijv. verschillende aanbieders en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zandvliet?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Zandvliet. Van Poweo tot en met Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze lopen allemaal via de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandvliet is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zandvliet, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zandvliet

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zandvliet heet Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Antwerpen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Zandvliet

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 23,20%
 • Hoofdpostcode: 2040
 • Gem. mazout: 2720 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-zandvliet

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Zandvliet ligt dit gemiddeld op 1535 m3 en 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Zandvliet, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.engie.be + www.elegant.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Zandvliet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €280 bonus betekenen. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Zandvliet. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zandvliet. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste partij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. De toekomstige maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zandvliet vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zandvliet en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Zandvliet

Een groot deel van de bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Zandvliet. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Zandvliet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Antwerpen onderscheiden we steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2040. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant vergelijken.