Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berendrecht

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Berendrecht? Via www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijv. OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Berendrecht voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op deze pagina praktische informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Berendrecht?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Berendrecht. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is enorm. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berendrecht voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Berendrecht, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker zoek jij moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Berendrecht

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Berendrecht betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Antwerpen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Berendrecht

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 23,00%
 • Centrale postcode: 2040
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-berendrecht

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Berendrecht gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 en 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zoek je specificaties zoals soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Berendrecht, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Berendrecht


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 besparen. Maar, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: maak een sport van het overstappen in Berendrecht. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Berendrecht. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan Luminus, Essent of Comfort Energy. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Berendrecht vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Berendrecht en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Berendrecht

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Berendrecht. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Berendrecht vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Antwerpen bestaan er diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2040. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus vergelijken.