Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Molenbeek-Wersbeek

Direct energie vergelijken in Molenbeek-Wersbeek? Via onze website vergelijk je probleemloos alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Molenbeek-Wersbeek prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je via de energievergelijker praktische info over items zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bekkevoort
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Molenbeek-Wersbeek?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Molenbeek-Wersbeek. Van Essent tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Molenbeek-Wersbeek is die past bij jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Molenbeek-Wersbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van jouw input in de energievergelijker ontdek jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Molenbeek-Wersbeek

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Molenbeek-Wersbeek heet Iverlek. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bekkevoort is de netbeheerder van het gas Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Molenbeek-Wersbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bekkevoort
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel groen: 22,40%
 • Postcodegebied: 3461
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2640 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-molenbeek-wersbeek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Molenbeek-Wersbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement tref je specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Molenbeek-Wersbeek, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.essent.be of www.ecopower.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Molenbeek-Wersbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Molenbeek-Wersbeek. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Molenbeek-Wersbeek. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Molenbeek-Wersbeek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Molenbeek-Wersbeek en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Molenbeek-Wersbeek

Tal van bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Molenbeek-Wersbeek. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Molenbeek-Wersbeek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Bekkevoort zien we steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3461. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent vergelijken.