Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Helen-Bos

Meteen energie vergelijken in Helen-Bos? Geholpen door de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen als Engie & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Helen-Bos het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op energiehunter.be nuttige info info over items als wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zoutleeuw
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Helen-Bos?

We zien steeds meer energieleveranciers in Helen-Bos. Van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Helen-Bos is in april 2024? Vul gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Helen-Bos, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties in de tool checken jullie zonder problemen een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Helen-Bos

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Helen-Bos is Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zoutleeuw wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Helen-Bos

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zoutleeuw
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 22,00%
 • Postcode: 3440
 • Gem. mazout: 2600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-helen-bos

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Helen-Bos ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en nog eens 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk pakket zoek jij data met betrekking tot type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Helen-Bos, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Helen-Bos


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €280 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Helen-Bos. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Helen-Bos. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Elegant. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Helen-Bos vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Helen-Bos en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Helen-Bos

De meeste maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Helen-Bos. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Helen-Bos vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Zoutleeuw kennen we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3440. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant diensten.