Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Budingen

Gemakkelijk energie vergelijken in Budingen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je supersnel alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Budingen het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via onze vergelijker waardevolle informatie over items zoals het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zoutleeuw
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Budingen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Budingen. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Iveka. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Budingen is voor jouw situatie? Voer gelijk jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Budingen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de energievergelijker vind je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Budingen

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Budingen heet Iveka. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zoutleeuw is de aardgas netbeheerder Iveka. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Budingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zoutleeuw
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 21,70%
 • Centrale postcode: 3440
 • Mazout verbruik: 2570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-budingen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Budingen is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 + 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van alle abonnementen bekijk je specificaties aangaande type energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Budingen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Budingen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €335 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Budingen. In dat geval is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Budingen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris en Energie 2030. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Budingen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Budingen en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Budingen

Een groot deel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Budingen. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Budingen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Zoutleeuw zijn er nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3440. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Watz diensten.