Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walsbets

Meteen energie vergelijken in Walsbets? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als OCTA+ en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Walsbets voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als overstappen en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Walsbets?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Walsbets. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walsbets is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Walsbets, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties in de tool zoek jij moeiteloos een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Walsbets

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Walsbets betreft Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Landen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imea. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Walsbets

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV Merk: Benraad
 • Groene energie: 21,20%
 • Postcode: 3401
 • Verbruik stookolie: 2520 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-walsbets

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Walsbets is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 en 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle contracten lees jij informatie zoals herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Walsbets, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Walsbets


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €255 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Walsbets. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Walsbets. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt jouw aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Walsbets vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Walsbets en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Walsbets

Een groot deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Walsbets. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Walsbets vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Landen zien we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3401. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent diensten.