Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rumsdorp

Zonder problemen energie vergelijken in Rumsdorp? Middels energiehunter.be vind je overzichtelijk alle interessante maatschappijen zoals Mega en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Rumsdorp de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via onze vergelijker waardevolle info over items zoals tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rumsdorp?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Rumsdorp. Dat gaat van Lampirus tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rumsdorp is voor jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Rumsdorp, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rumsdorp

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Rumsdorp betreft Iverlek. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Landen is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Rumsdorp

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel groen: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 3400
 • Verbruik stookolie: 2490 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-rumsdorp

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Rumsdorp is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement check jij data aangaande type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rumsdorp, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Onder andere www.lampiris.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Rumsdorp


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €325 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rumsdorp. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rumsdorp. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de aankomende energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Eneco, Essent + Antargaz. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rumsdorp vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rumsdorp en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rumsdorp

De meeste aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Rumsdorp. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Rumsdorp vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Landen kennen we vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3400. In deze omgeving kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo energie.