Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overwinden

Snel online energie vergelijken in Overwinden? Aan de hand van deze website vind je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Overwinden de beste deal heeft! Daarbij tref je op deze website nuttige informatie informatie over items als bijv. maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Overwinden?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Overwinden. Van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 zijn het zo’n 25 providers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overwinden is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Overwinden, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de energievergelijker bekijkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Overwinden

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Overwinden is Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Landen is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Overwinden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 3400
 • Mazout: 2480 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-overwinden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Overwinden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 + 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden over herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Overwinden, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Overwinden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Overwinden. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Overwinden. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Overwinden vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Overwinden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Overwinden

Veel bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Overwinden. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Overwinden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Landen zijn er nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3400. In deze woonplaats kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant energie.