Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ezemaal

Gemakkelijk energie vergelijken in Ezemaal? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers zoals Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ezemaal voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ezemaal?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Ezemaal. Van Antargaz tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ezemaal voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ezemaal, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ezemaal

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Ezemaal betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Landen wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Ezemaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV ketel: Remeha
 • Groene energie: 20,50%
 • Postcode: 3400
 • Mazout: 2450 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-ezemaal

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ezemaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaal is het slim om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder pakket tref jij specificaties m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ezemaal, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.elegant.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Ezemaal


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €250 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Ezemaal. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ezemaal. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je aankomende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste leverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris + Poweo. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ezemaal vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ezemaal en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ezemaal

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Ezemaal. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Ezemaal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Landen zien we nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3400. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz energie.