Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Joris-Winge

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Joris-Winge? Dankzij onze website doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Joris-Winge de beste deal heeft! Tevens vergaar je op onze website bruikbare info over onderwerpen als stroomtarieven en slimme thermostaten. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt-Winge
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Joris-Winge?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Joris-Winge. Dat loopt van Antargaz tot en met Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Joris-Winge is voor jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Joris-Winge, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tool bekijk je simpel en snel een energiecontract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Joris-Winge

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sint-Joris-Winge heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tielt-Winge is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Sint-Joris-Winge

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-sint-joris-winge

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Sint-Joris-Winge ligt dit gemiddeld op 1585 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder pakket zie jij details over herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Joris-Winge, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.eni.com. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Joris-Winge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 opleveren. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Joris-Winge. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sint-Joris-Winge. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Joris-Winge vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Joris-Winge en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Joris-Winge

Het merendeel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Sint-Joris-Winge. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Joris-Winge vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Tielt-Winge zien we allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3390. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Eneco energie.