Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Willebringen

Gemakkelijk energie vergelijken in Willebringen? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle bekende energie aanbieders als o.a. Eneco en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Willebringen prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Willebringen?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Willebringen. Dat gaat van Antargaz tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willebringen is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Willebringen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels jouw input in de tarievenvergelijker ontdek je simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Willebringen

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Willebringen heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Boutersem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Willebringen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 19,60%
 • Postcode: 3370
 • Aantal mazout liters: 2360 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-willebringen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Willebringen is dat gemiddeld 1560 m3 & 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract lees jij details als soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Willebringen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Willebringen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Willebringen. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Willebringen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je gekozen gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Energy People. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Willebringen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Willebringen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Willebringen

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Willebringen. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Willebringen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Boutersem zien we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3370. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant april 2024.