Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vertrijk

Snel energie vergelijken in Vertrijk? Dankzij de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Engie & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Vertrijk de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op deze website praktische informatie over onderwerpen als de netbeheerder en handige bespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vertrijk?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vertrijk. Dit varieert van Essent tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vertrijk voor jou is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vertrijk, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in onze vergelijker vinden jullie moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vertrijk

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Vertrijk is Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Boutersem is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Vertrijk

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 19,50%
 • Postcode: 3370
 • Mazout verbruik: 2350 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-vertrijk

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Vertrijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 en nog eens 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle contracten vind je data m.b.t. type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vertrijk, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be + www.wasewind.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vertrijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €265 besparen. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vertrijk. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vertrijk. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of Energie 2030. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vertrijk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vertrijk en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Vertrijk

Het merendeel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Vertrijk. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Vertrijk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Boutersem kennen we steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3370. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy april 2024.