Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lovenjoel

Direct energie vergelijken in Lovenjoel? Via de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lovenjoel het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je op deze website uitgebreide info over thema’s als energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bierbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lovenjoel?

Er zijn best veel energieleveranciers in Lovenjoel. Van Engie tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lovenjoel is die past bij jouw verbruik? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lovenjoel, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de Energiehunter zoeken jullie probleemloos een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lovenjoel

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Lovenjoel is Iverlek. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bierbeek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Lovenjoel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bierbeek
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 19,00%
 • Postcode: 3360
 • Mazout: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-lovenjoel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Lovenjoel is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 plus 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk je data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Lovenjoel, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be en www.antargaz.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Lovenjoel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €270 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Lovenjoel. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lovenjoel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk Poweo. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lovenjoel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lovenjoel en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Lovenjoel

Een groot deel van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Lovenjoel. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Lovenjoel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Bierbeek zien we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3360. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ april 2024.