Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bierbeek

Direct energie vergelijken in Bierbeek? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle interessante leveranciers zoals Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bierbeek prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over topics zoals het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bierbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bierbeek?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Bierbeek. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bierbeek is voor jouw situatie? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bierbeek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vinden jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bierbeek

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bierbeek is Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bierbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Bierbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bierbeek
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 0,282%
 • Hoofdpostcode: 3360
 • Aantal mazout liters: 2520 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-bierbeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Bierbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 & 3360 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk contract achterhaal je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Bierbeek, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bierbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Bierbeek. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bierbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Luminus, ENGIE + Wase Wind. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. De betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bierbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bierbeek en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bierbeek

Een groot deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Bierbeek. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bierbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Bierbeek bestaan er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3360. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente