Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tienen

Snel online energie vergelijken in Tienen? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je gemakkelijk alle bekende leveranciers als bijv. Eneco en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Tienen de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via de Energiehunter handige informatie over zaken als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en de slimme meter. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tienen?

We zien erg veel energieleveranciers in Tienen. Dat loopt uiteen van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Iveg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tienen is voor jouw situatie? Geef snel de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tienen, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Tienen

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tienen is Iveg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tienen is de aardgas netbeheerder Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Tienen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,279%
 • Hoofdpostcode: 3300
 • Aantal mazout liters: 2490 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-tienen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Tienen is dat gemiddeld 1485 m3 + 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tienen, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tienen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €330 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tienen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tienen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Energie 2030. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tienen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tienen en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tienen

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Tienen. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Tienen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Tienen bestaan er tegenwoordig vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3300. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+ diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente