Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vissenaken

Direct energie vergelijken in Vissenaken? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Vissenaken het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s zoals de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vissenaken?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vissenaken. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vissenaken is in april 2024? Voer direct de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Vissenaken, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in de tarievenvergelijker vinden jullie gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vissenaken

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vissenaken betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tienen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imea. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Vissenaken

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • CV Merk: Agpo
 • Groene stroom: 40,00%
 • Postcodegebied: 3300
 • Mazout consumptie: 2190 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-vissenaken

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Vissenaken is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 & 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten vind je details over herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vissenaken, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.poweo.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Vissenaken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €265 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vissenaken. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vissenaken. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare partij. Bijv. Luminus, Essent of Poweo. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vissenaken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vissenaken en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Vissenaken

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Vissenaken. Echter kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vissenaken vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Tienen bestaan er diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3300. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Luminus overstappen.