Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kumtich

Zonder problemen energie vergelijken in Kumtich? Middels onze website doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Kumtich de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kumtich?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kumtich. Van Lampirus tot een speler als Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Iveka. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kumtich is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderjouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kumtich, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de tool achterhaal jij probleemloos een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kumtich

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kumtich is Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tienen wordt transport van het aardgas beheerd door Iveg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Kumtich

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 39,60%
 • Postcodegebied: 3300
 • Mazout: 2150 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-kumtich

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Kumtich ligt dit gemiddeld op 1455 m3 en 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij elk pakket zoek je voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kumtich, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Kumtich


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €255 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Kumtich. In dat geval bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kumtich. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Trevion. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kumtich vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kumtich en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Kumtich

De meeste bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Kumtich. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kumtich vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Tienen bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3300. Als inwoner van deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie overstappen.