Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Webbekom

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Webbekom? Middels onze website ontdek je eenvoudig alle interessante energiebedrijven zoals Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Webbekom de beste deal heeft! Bovendien tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Webbekom?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Webbekom. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Webbekom is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Webbekom, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker achterhaal je zonder problemen een product dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Webbekom

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Webbekom betreft Iveka. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Diest is de aardgas netbeheerder Iveka. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Webbekom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 39,00%
 • Postcodegebied: 3290
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2090 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-webbekom

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Webbekom ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle contracten lees jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Webbekom, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie actie tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be + www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Webbekom


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Webbekom. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Webbekom. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste maatschappij. Denk aan Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Webbekom vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Webbekom en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Webbekom

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Webbekom. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Webbekom vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Diest zijn er steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3290. In de regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz afsluiten.