Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Messelbroek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Messelbroek? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle erkende maatschappijen. Je kunt denken aan Watz & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Messelbroek de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als maatschappijen en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Messelbroek?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Messelbroek. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Messelbroek is voor jouw situatie? Voer hierna de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Messelbroek, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter achterhalen jullie eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Messelbroek

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Messelbroek betreft Inter-Energa. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Messelbroek

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-messelbroek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Messelbroek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zie je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Messelbroek, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.luminus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Messelbroek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €365 besparen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Messelbroek. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Messelbroek. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en ook Watz. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Messelbroek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Messelbroek en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Messelbroek

De meeste organisaties verschaffen ondertussen groene stroom in Messelbroek. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Messelbroek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Scherpenheuvel-Zichem zien we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3272. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco afsluiten.