Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Rode

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Pieters-Rode? Dankzij deze website tref je probleemloos alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Pieters-Rode de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als o.a. verschillende gasregio’s en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Holsbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Pieters-Rode?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Sint-Pieters-Rode. Dit varieert van Engie tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Rode is voor jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Rode, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de vergelijkingstool achterhaal je probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Rode

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Pieters-Rode is Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Holsbeek is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Sint-Pieters-Rode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Holsbeek
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 38,10%
 • Postcodegebied: 3220
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-rode

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Sint-Pieters-Rode is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten tref jij details m.b.t. herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Pieters-Rode, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.octaplus.be of www.antargaz.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Pieters-Rode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Pieters-Rode. Daarna is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Rode. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Rode vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Rode en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Pieters-Rode

Bijna alle bedrijven leveren onderhand groene stroom in Sint-Pieters-Rode. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Rode vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Holsbeek zien we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3220. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.