Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pellenberg

Direct energie vergelijken in Pellenberg? Geholpen door energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle bekende aanbieders zoals Eneco en Poweo. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Pellenberg voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lubbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pellenberg?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Pellenberg. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pellenberg is voor jouw situatie? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Pellenberg, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v keuzes in de tarievenvergelijker check jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Pellenberg

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Pellenberg is Iveka. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lubbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Pellenberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lubbeek
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 37,90%
 • Hoofdpostcode: 3212
 • Gem. mazout: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-pellenberg

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Pellenberg ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 & 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pellenberg, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.energypeople.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Pellenberg


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €250 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Pellenberg. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Pellenberg. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en Ebem. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Pellenberg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Pellenberg en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Pellenberg

De meeste bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Pellenberg. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Pellenberg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Lubbeek zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3212. In deze regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus abonnement.