Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rillaar

Gemakkelijk energie vergelijken in Rillaar? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je supersnel alle grote energiebedrijven zoals Luminus & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Rillaar voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over items als bijv. leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aarschot
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rillaar?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Rillaar. Dit loopt van Essent tot en met Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rillaar is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Rillaar, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rillaar

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rillaar betreft Iveka. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aarschot is de aardgas netbeheerder Iveka. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Rillaar

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Aarschot
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 37,60%
 • Centrale postcode: 3202
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1950 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-rillaar

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Rillaar is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 en nog eens 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract check jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Rillaar, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rillaar


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €370 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rillaar. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rillaar. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Ebem. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rillaar vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rillaar en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rillaar

Een groot deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Rillaar. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Rillaar vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Aarschot zien we vele acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3202. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus abonnement.