Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aarschot

Meteen energie vergelijken in Aarschot? Geholpen door www.energiehunter.be check je snel en simpel alle relevante energieleveranciers als Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Aarschot de laagste prijs biedt. Verder lees je op onze website belangrijke info over onderwerpen als onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aarschot
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Aarschot?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Aarschot. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aarschot is op dit moment? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Aarschot, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker checken jullie eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aarschot

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Aarschot is Iveka. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aarschot valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Aarschot

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Aarschot
 • Populair merk: Elco
 • Groene stroom: 0,274%
 • Centrale postcode: 3200
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2440 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-aarschot

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Aarschot is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket lees je details m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Aarschot, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be + www.elegant.be. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Aarschot


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €275 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Aarschot. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Aarschot. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare aanbieder. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aarschot vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Aarschot en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Aarschot

Het merendeel van de organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Aarschot. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Aarschot vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Aarschot bestaan er diverse opdrachten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3200. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo energie.


Alle plaatsen in deze gemeente