Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haacht

Gemakkelijk energie vergelijken in Haacht? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Haacht de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en concrete energiebespaartips. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haacht
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Haacht?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Haacht. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haacht is? Geef hierna de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haacht, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de energievergelijker achterhaal jij probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Haacht

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online account
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Haacht heet Iveka. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Haacht valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Haacht

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Haacht
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,272%
 • Postcodegebied: 3150
 • Mazout: 2420 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-haacht

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Haacht is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk contract zoek jij gegevens als herkomst energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Haacht, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.eni.com. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Haacht


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €340 winst geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Haacht. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Haacht. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + Aspiravi. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haacht vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Haacht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Haacht

Het merendeel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Haacht. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Haacht vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Haacht kennen we verscheidene initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3150. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy energie.


Alle plaatsen in deze gemeente