Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tervuren

Op je gemak energie vergelijken in Tervuren? Dankzij de energievergelijker check je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als bijv. Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Tervuren het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tervuren
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tervuren?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Tervuren. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tervuren is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tervuren, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de tool bekijk je verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tervuren

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tervuren heet Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tervuren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Tervuren

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tervuren
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 0,266%
 • Hoofdpostcode: 3080
 • Verbruik stookolie: 2360 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-tervuren

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Tervuren is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten lees jij info als herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Tervuren, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be of www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tervuren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €370 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tervuren. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Tervuren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Antargaz. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tervuren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tervuren en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Tervuren

De meeste energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Tervuren. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Tervuren vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Tervuren kennen we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3080. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Eneco energie.


Alle plaatsen in deze gemeente