Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bertem

Gemakkelijk energie vergelijken in Bertem? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Bertem voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op deze pagina handige informatie over topics als bijv. energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bertem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 420,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bertem?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Bertem. Van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het net van Iveka. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bertem voor jou is? Voer vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze prijzencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bertem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bertem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Bertem heet Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bertem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Bertem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bertem
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 0,264%
 • Centrale postcode: 3060
 • Aantal mazout liters: 2340 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-bertem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Bertem ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder contract tref jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bertem, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.eni.com. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bertem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €285 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bertem. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Bertem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw aankomende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Eni. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bertem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bertem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bertem

Bijna alle aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Bertem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Bertem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Bertem zien we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3060. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie energie.


Alle plaatsen in deze gemeente