Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leuven

Zonder problemen energie vergelijken in Leuven? Middels onze website check je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Leuven de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze website uitgebreide info over thema’s als o.a. gastarieven en handige bespaartips. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuven
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Leuven?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Leuven. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Imea. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leuven is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Leuven, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tool detecteer jij simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Leuven

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Leuven is Imea. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Leuven is de netbeheerder van het gas Imea. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Leuven

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Leuven
 • CV ketel: Intergas
 • Groene stroom: 0,26%
 • Postcode: 3000
 • Mazout: 2300 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-leuven

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Leuven is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 & 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van alle pakketten lees je info aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Leuven, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leuven


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Leuven. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leuven. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent of Aspiravi. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Leuven vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leuven en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Leuven

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Leuven. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Leuven vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Leuven bestaan er verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3000. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente