Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zaventem

Snel online energie vergelijken in Zaventem? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante maatschappijen zoals Watz en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Zaventem de laagste prijs hanteert. Verder check je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als overstappen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zaventem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zaventem?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Zaventem. Dat loopt uiteen van Essent tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zaventem is? Voer vlug jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Zaventem, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de energievergelijker bekijk je eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zaventem

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zaventem is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zaventem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Zaventem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zaventem
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 0,256%
 • Postcode: 1930
 • Mazout verbruik: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-zaventem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Zaventem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 + 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk pakket tref je info aangaande herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zaventem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zaventem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €340 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Zaventem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Zaventem. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent en ook ZENO. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zaventem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zaventem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Zaventem

Het merendeel van de aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Zaventem. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Zaventem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Zaventem onderscheiden we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1930. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente