Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Stevens-Woluwe

Meteen energie vergelijken in Sint-Stevens-Woluwe? Via www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Watz & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Stevens-Woluwe prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op onze website belangrijke info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zaventem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 275,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Stevens-Woluwe?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Stevens-Woluwe. Dit varieert van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Stevens-Woluwe voor jou is? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie check je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Stevens-Woluwe, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de vergelijkingstool checken jullie simpel en snel een product dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Stevens-Woluwe

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Stevens-Woluwe betreft Iverlek. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zaventem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Sint-Stevens-Woluwe

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zaventem
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 34,00%
 • Postcode: 1932
 • Aantal mazout liters: 1590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-sint-stevens-woluwe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Sint-Stevens-Woluwe is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 & 3400 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle contracten tref jij data met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Stevens-Woluwe, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Stevens-Woluwe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Stevens-Woluwe. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Stevens-Woluwe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en ook ZENO. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Stevens-Woluwe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Stevens-Woluwe en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Stevens-Woluwe

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Sint-Stevens-Woluwe. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Stevens-Woluwe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Zaventem kennen we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1932. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Luminus.