Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buken

Eenvoudig energie vergelijken in Buken? Middels de Energiehunter tref je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Buken de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als o.a. de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kampenhout
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Buken?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Buken. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buken is in april 2024? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Buken, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Buken

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Buken is Pbe Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kampenhout is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Buken

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kampenhout
 • CV Merk: Vaillant
 • Groene stroom: 33,70%
 • Postcode: 1910
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-buken

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Buken ligt dit gemiddeld op 1570 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind je informatie m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Buken, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Buken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €250 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Buken. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Buken. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Buken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Buken en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Buken

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Buken. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Buken vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Kampenhout kennen we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1910. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent.