Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beigem

Gemakkelijk energie vergelijken in Beigem? Dankzij energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Watz & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Beigem de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker praktische info over zaken zoals verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grimbergen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Beigem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Beigem. Dit varieert van Eneco tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sibelgas. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beigem is voor jouw verbruik? Voer gelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Middels onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Beigem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beigem

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Beigem betreft Sibelgas. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Grimbergen wordt transport van het aardgas beheerd door Sibelgas. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Beigem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Grimbergen
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 33,10%
 • Hoofdpostcode: 1852
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-beigem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Beigem is dat gemiddeld 1540 m3 en nog eens 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle contracten vind jij informatie als type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Beigem, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Beigem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beigem. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Beigem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en Antargaz. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beigem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Beigem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Beigem

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Beigem. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Beigem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Grimbergen onderscheiden we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1852. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Lampirus prijzen april 2024.