Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Malderen

Meteen energie vergelijken in Malderen? Met behulp van onze website vind je snel en simpel alle grote leveranciers als bijv. Essent & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Malderen de beste deal heeft! Verder tref je op deze pagina handige info over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Londerzeel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Malderen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Malderen. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 zijn het zo’n 30 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Malderen is op dit moment? Voer moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Malderen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filteren in de tool detecteren jullie moeiteloos een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Malderen

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Malderen betreft Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Londerzeel wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Malderen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Londerzeel
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 32,80%
 • Centrale postcode: 1840
 • Gem. mazout: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-malderen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Malderen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 en nog eens 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement vind jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Malderen, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Malderen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Malderen. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Malderen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Ebem. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Malderen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Malderen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Malderen

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden op dit moment groene stroom in Malderen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Malderen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Londerzeel onderscheiden we verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1840. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Luminus prijzen april 2024.