Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Diegem

Snel online energie vergelijken in Diegem? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Diegem de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op onze website waardevolle informatie over thema’s zoals maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Machelen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 205,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Diegem?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Diegem. Van Engie tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Sibelgas. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diegem is in mei 2024? Vul direct de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Diegem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de energievergelijker zoek je simpel en snel een overeenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Diegem

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Diegem heet Sibelgas. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Machelen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelgas. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Diegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Machelen
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel groen: 32,70%
 • Postcode: 1831
 • Aantal mazout liters: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-diegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Diegem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij ieder pakket vind je specificaties als type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Diegem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een interessante actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of www.ecopower.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Diegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €355 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Diegem. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Diegem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Belpower. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Diegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Diegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Diegem

Tal van maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Diegem. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Diegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Machelen onderscheiden we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1831. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen mei 2024.