Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Essene

Zonder problemen energie vergelijken in Essene? Geholpen door onze website tref je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders als Essent & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Essene de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s als bijv. verbruik in de regio en zakelijke energie. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Affligem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Essene?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Essene. Dat loopt van Poweo tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 30 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Essene is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Essene, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in de tool bekijk jij probleemloos een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Essene

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Essene heet Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Affligem is de aardgas netbeheerder Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Essene

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Affligem
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 32,10%
 • Centrale postcode: 1790
 • Verbruik Mazout: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-essene

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Essene ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van alle pakketten tref jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Essene, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.luminus.be + www.trevion.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Essene


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €340 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Essene. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Essene. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt je betreffende aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE + Energy People. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Essene vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Essene en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Essene

De meeste organisaties leveren momenteel groene stroom in Essene. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Essene vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Affligem bestaan er tegenwoordig verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1790. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant prijzen.