Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek? Middels www.energiehunter.be tref je moeiteloos alle bekende bedrijven als Mega & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek voor jou de beste prijs heeft. Ook check je op deze website waardevolle info over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Roosdaal
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Iverlek. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is op dit moment? Vul hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de vergelijkingstool vind jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek betreft Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Roosdaal wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Roosdaal
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 31,50%
 • Hoofdpostcode: 1760
 • Aantal mazout liters: 2850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-onze-lieve-vrouw-lombeek

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 + 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket tref je gegevens m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.eni.com. De gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €330 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Energie 2030. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. De aankomende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Een groot deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Echter is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Roosdaal kennen we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1760. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen.