Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gaasbeek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gaasbeek? Middels www.energiehunter.be vind je supersnel alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Gaasbeek de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op onze website handige info over zaken als energieproblemen en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lennik
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gaasbeek?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Gaasbeek. Van Antargaz tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 30 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gaasbeek is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze handige vergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Gaasbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gaasbeek

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gaasbeek betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lennik valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Gaasbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lennik
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 30,90%
 • Postcodegebied: 1750
 • Verbruik Mazout: 2790 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-gaasbeek

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Gaasbeek is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 & 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Van elk abonnement bekijk je details als type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gaasbeek, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be en www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Gaasbeek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Gaasbeek. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gaasbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of Ecopower. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gaasbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gaasbeek en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gaasbeek

Bijna alle energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Gaasbeek. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Gaasbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Lennik bestaan er meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1750. In deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant duurzame energie.