Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Katherina-Lombeek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Katherina-Lombeek? Dankzij energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Katherina-Lombeek de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en salderen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ternat
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Katherina-Lombeek?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Sint-Katherina-Lombeek. Dit varieert van Essent tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Katherina-Lombeek is op dit moment? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Katherina-Lombeek, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tool bekijken jullie zonder problemen een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Katherina-Lombeek

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Katherina-Lombeek heet Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ternat valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Sint-Katherina-Lombeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Ternat
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 30,70%
 • Postcodegebied: 1742
 • Mazout verbruik: 2770 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-sint-katherina-lombeek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sint-Katherina-Lombeek is dat gemiddeld 1420 m3 en 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder abonnement tref jij voorwaarden zoals soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Katherina-Lombeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be + www.eneco.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Katherina-Lombeek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €250 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be profiteer je van 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Katherina-Lombeek. Zo betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Katherina-Lombeek. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent + Comfort Energy. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Katherina-Lombeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Katherina-Lombeek en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Katherina-Lombeek

Bijna alle energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Sint-Katherina-Lombeek. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Katherina-Lombeek vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Ternat zien we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1742. In deze plaats kan je soms heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus duurzame energie.